Tandborste & tandkräm

Lillprinsen har fått ett brev från Folktandvården som innehöll hans första tandborste och tandkräm. Som tur är kan vi börja använda dem direkt då hans första tand tittade fram i fredags.



Igår när vi var ute på promenad gick vi förbi Järntorget för att fota de fantastiska träden som blommar. Vet inte hur många gånger jag tänkt att jag måste bara fota dem när jag har åkt förbi med bilen.



UV-dräkt & Smokey Burger de Luxe

Nu är det bara knappt 2 veckor kvar till vi åker till Kreta. Har uppdaterat lillprinsens garderob med bl a en UV-dräkt från zunblock.



I fredags hade vi goda vänner på besök och temat för kvällen var amerikanskt. Vi serverade Smokey burger de luxe. Det blev jättegott!



Åter på hemmaplan

Vi hade en bra påsk på landet. Först med vänner och sen med svärmor och svärfar.

Igår sorterade jag lillprinsens för små kläder i lådor och la upp på vinden. Dessutom tog jag ner lådan med mina sommarkläder och rensade ur. Det var välbehövligt eftersom lillprinsen och jag ska åka till Kreta med mina föräldrar i början av maj.

Innan påsk beställde jag lite nytt till sminkväskan. Jag har hittat ett bra och billigt märke, elf. Allt detta köpte jag för ca 350 kr inkl frakt.




Sjukstuga & påsk

Här hemma är det sjukstuga för min lille prins är förkyld och har feber för första gången. Så igår fick vi användning för alvedonen som vi köpte inför den första vaccineringen. Trots att han är sjuk så är han lika glad som vanligt.



Imorgon åker vi till landet för att fira påsk.


Kortskissen

Här kommer mitt bidrag till kortskissen denna vecka. Ett kort till min svärmor som fyllde år förra veckan.



Snart dags för mig och lillprinsen att bege oss ut på en promenad. Vi skall promenera ner på stan och se om vi kan hänga med mamma och pappa till Kreta i början av maj. Gäller att ta vara på föräldraledigheten ;-) 

Scrapmässa & god GI-mat

Igår var jag på scrapmässa på Exercishuset. Tyvärr var det inget att ha. Några enfärgade och mönstrade papper fick dock följa med hem. När jag kom hem lyckades jag få till lite scraptid så det blev ett kort till kortskissen. Jag visar detta imorgon.

Igår kväll gjorde vi en god GI-middag, ädelostbiffar med päron & valnötssallad. Här kommer receptet för 4 pers:
500 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
salt & peppar
färsk bladpersilja
200 g ädelost
1 knippe romansallad/krispsallad
olivolja
rödvinsvinäger
2 päron
100 g valnötter.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ägg, grädde, salt, peppar och hackad persilja i en skål. Forma färsen till fyra stora bollar. Gör ett hål i varje boll stick i en skiva ädelost. Spara hälften av osten till salladen. Fyll igen hålet och lägg bollarna i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Bryt salladen i bitar och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar och blanda om ordentligt. Skiva päronen och lägg i salladen tillsammans med valnötter. Lägg salladen på tallrikarna och lägg bollarna på salladen. Smula ädelosten över.


RSS 2.0