Scrapmässa & god GI-mat

Igår var jag på scrapmässa på Exercishuset. Tyvärr var det inget att ha. Några enfärgade och mönstrade papper fick dock följa med hem. När jag kom hem lyckades jag få till lite scraptid så det blev ett kort till kortskissen. Jag visar detta imorgon.

Igår kväll gjorde vi en god GI-middag, ädelostbiffar med päron & valnötssallad. Här kommer receptet för 4 pers:
500 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
salt & peppar
färsk bladpersilja
200 g ädelost
1 knippe romansallad/krispsallad
olivolja
rödvinsvinäger
2 päron
100 g valnötter.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ägg, grädde, salt, peppar och hackad persilja i en skål. Forma färsen till fyra stora bollar. Gör ett hål i varje boll stick i en skiva ädelost. Spara hälften av osten till salladen. Fyll igen hålet och lägg bollarna i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Bryt salladen i bitar och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar och blanda om ordentligt. Skiva päronen och lägg i salladen tillsammans med valnötter. Lägg salladen på tallrikarna och lägg bollarna på salladen. Smula ädelosten över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0